1 stiklinė tarkuotų morkų,
3 šaukštai tarkuoto svogūno,
3 šaukštai sviesto,3 šaukštai miltų,
3 stiklinės pieno, druskos,citrinos sunkos.

Tarkuotas morkas, svogūną ir sviestą sudėti į sunkesnį uždengiamą puodą ir ant lengvos ugnies patroškinti 5-8 min. Jei reikia, galima įpilti porą šaukštų verdančio vandens. Kai morkos pradės minkštėti, pabarstyti miltais, gerai išmaišyti ir uždengus dar patroškinti 2 min. Maišant supilti 1 stiklinę pieno. Kai pradės tirštėti, nuimti nuo ugnies ir kiek atvėsinti. Mikseryje plakti apie 15 sekundžių. Po to supilti į virimo indą, užpilti likusį pieną ir gerai pašildyti. Pagal skonį pridėti druskos ir citrinos sunkos. Tinkamas pietų užkandis su paskrudinta duona.

Twitter