4 asmenims
500 g morkų,
2 maži burokėliai,
100 ml apelsinų sulčių,
1 juostelė apelsino žievelės,
1 svogūnas,
2 valg. šaukšt. žemės riešutų aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite svogūnus žemės riešutų aliejuje, paskui sudėkite morkas ir dar pakepinkite, pastoviai maišant 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais. Puode užvirinkite 05 l vandens ir sudėkite į jį svogūnus ir morkas. Apelsino žievelę nuplikinkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Morkas, pusę burokėlių ir apelsinų sultis išplakite mikseriu iki piure konsistencijos. Patiekite šiltą, papuošus burokėlių šiaudeliais ir apelsino žievele.

Twitter