500 g jautienos su kaulais,
1/4 gūžės šviežių kopūstų,
10 bulvių,
1 morka,
2 petražolės,
0.5 poro,
0.5 saliero,
1 svogūnas,
2 rauginti agurkai,
1 šaukštas sviesto,
0.5 stiklinės grietinės,
petražolių lapelių,
3 – 3.5 l vandens.

Iš mėsos ir kaulų išvirti sultinį.Raugintus agurkus nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nestorais keturkampiais gabalėliais.Visas kitas nuvalytas daržoves supjaustyti kvadratėliais ir griežinėliais.
Į verdantį pasūdytą sultinį sudėti kopūstus ir atidengus pavirinti 15 min., tada sudėti kubeliais supjaustytas bulves bei paspirgintas prieskonines daržoves ir virti, kol jos suminkštės.Baigiant virti, sudėti agurkus, pipirus, lauro lapus ir, jei trūksta rūgšties, pridėti agurkų skystimo.
Duodant į stalą sriubą užbalinti rūgščia grietine ir pridėti pjaustytų petražolių lapelių.

Twitter