200g maltos kiaulienos,
200g maltos jautienos.
3 kiaušiniai,
1 mirkyta bandele,
2 svogūnai,
2 šaukštai želatinos,
4 lauro lapeliai,
žalių svogūnų laiškų,
1 morka,
truputis pipirų, druskos.

Į mėsą įberti daug smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, rtuputį pipirų, įmušti 2 kiaušinius ir gerai išminkyti. Iš mėsos padaryti volelį, panašų į žuvį – vienas galas storesnis, kitas plonesnis. Jį suvynioti į drėgną marlę ir dėti į karštą pasūdytą vandenį su lauro lapeliais. Vandens turi būti nedaug. Virti ant silpnos ugnies. Išvirusią mėsą (virimo trukmė priklauso nuo volelio storio) išimti ir paslėgti. Į sultinį supilti išbrinkusią želatiną ir pastatyti šaltai, kad sustingtų. Paslėgtą mėsą išimti iš marlės, dėti ant lentelės ir perpjauti pusiau: plonesnį galą išpjauti uodegos formos , storesnį – galvos. Ant viršaus šaukštu uždėti sustingusį sultinį, papuošti morkomis, žalumynais, kietai išvirtu kiaušiniu.

Twitter