4 porcijoms reikės:
3 mažų bandelių,
200ml pieno,
800g mėsos faršo,
2 svogūnų,
1 kiaušinio,
50g džiovintų grybų,
3 morkų,
saliero, petražolių,
druskos, pipirų, žirnelių,
2 šaukštus aliejaus ir miltų,
100ml sultinio,
200ml grietinės.

Bandeles išmirkykite pusėje kiekio pieno ir išspauskite. Sumaišykite su mėsa, 1 susmulkintu svogūnu, kiaušiniu, išmirkytais grybais ir viena kubeliais supjaustyta morka. Pabarstykite pagardais, suformuokite netikrą zuikį ir dėkite į formą. Aplink zuikį sudėkite supjaustytas daržoves: 2 morkas, svogūną, salierą ir petražoles. Įberkite 10 pipirų žirnelių ir įpilkite 5 šaukštus vandens. Kepkite 50 min. 180 laipsnių orkaitėje. Zuikį įšimkite, o daržoves sudėkite į keptuvę. Įpilkite aliejų, suberkite miltus, sumaišykite ir kepkite apie 1 min. Užpilkite sultinį ir likusį pieną ir pavirkite 30 min. Padažą sumaišykite su grietine ir pabarstykite prieskoniais. patiekite prie zuikio.

Twitter