10 porcijų reikės:
1,2 kg nugarinės,
2 šaukštai sojų padažo,
100 g vyšnių trauktinės,
2 šaukštai garstyčių,
1 šaukšto cukraus,
5-6 lašų tabasko padažo,
stiklainiuko džiovintų pomidorų,
maždaug 50 g fermentinio sūrio,
baziliko šzkelės,
2 šaukštų aliejaus.

Nugarinę perpjaukime, kad gabalas būtų maždaug 1,5 cm storio. Sojų padažą sumaišykite su vyšnių trauktine, garstyčiomis, cukrumi ir tabasko padažu ir tuo mišiniu patepkite mėsą. Palikite 2 valandoms šaltoje vietoje.
Džiovintus pomidorus, išimtus iš stiklainio, gerai nusunkite. Fermentinį sūrį supjaustykite ne itin plonais griežinėliais, baziliką nuplaukite, išdžiovinkite ir nuskinkite lapelius.
Mėsą išimkite iš marinato, padėkite ant lentėlės. Ant mėsos dėkite fermentinio sūrio griežinėlius, džiovntus pomidorus ir baziliko lapelius ir susukite vyniotinį.
Mėsą apvyniokite ir stipriai suveržkite siūlu, dėkite į riebalais išteptą troškintuvą, patepkite aliejumi ir kepkite 60-80 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kartkartėmis palaistydama padažu.

Twitter