4 obuoliai
4 šaukšteliai uogienės
4-6 migdolai
1 stiklinė miltų
1 stiklinė pieno
3 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
miltinio cukraus pabarstymui

Pieną užviriname su sviestu, laipsniškai nuolat maišydamos suberiame persijotus miltus, nukeliame nuo ugnies ir mediniu šaukštu išmaišome vientisą tešlą, įmušdamos po vieną kiaušinį. Obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius, jų vietas užpildome uogiene ir įdedame į kaitrai atsparų indą. Obuolius apdedame plikyta tešla, palikdami viršutines dalis neuždėtas. Indą pašauname į įkaitintą iki 180-220C orkaitę ir kepame 45 min. Kai tešla bus auksinės spalvos, indą išimame, pabarstome miltiniu cukrumi. Patiekiame šiltus.
Į obuolių įdarą galime dar įdėti smulkintų riešutų, razinų. Su plikyta tešla skanūs ir kiti vaisiai, jie gali būti ir be įdaro. Vaisius taip pat galime sudėti ant torto formos dugno, užpilti tešla, iškepti ir pabarstyti cukrumi. Toks “tortas“ ne tik labai skanus, bet ir gražiai atrodo.

Twitter