8-10 obuolių (gražių, vienodo dydžio ),
250g miltų,
250g sviesto ar margarino, 10g romo,
0,15l vandens, truputis druskos,
100g riešutų, 100g miltinio cukraus.

Miltus berti ant lentos, dėti nedideliais gabalėliais riebalus ie peiliu kapoti, kol mažiausia riebalų dalelė bus aplipus miltais. Pilti pasūdytą vandenį ir greit šaltomis rankomis užminkyti tešlą. Palikti šaltai 1-2 val. (šią tešlą geriausiai gaminti šaltoje patalpoje).
Po to tešlą iškočioti 4 mm storio lakštu, supjaustyti kvadratais pagal obuolių dydį. Ant kiekvieno kvadrato uždėti po nuluptą, be sėklalizdžio obuolį. Obuolių tuštumas pripildyti kapotais riešutais, pašlakstytais romu. Kvadratų kampus sudėti virš obuolio ir prispausti apvaliu tešlos skritulėliu. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 20-25 min. Dabar karštus kepinėlius apsijoti miltiniu cukrumi. Paduoti į stalą galima tiek karštus, tiek ir šaltus. Į tešlos kvadratą galima dėti obuolio skiltelę ir kampu jį užlenkti, patepti plaktu kiaušiniu ir iškepti. Bus trikampio formos kepinėliai.

Twitter