250g obuolių,
500g šviežių lašinių,
250g svogūnų,
truputis druskos,
cukraus, pipirų.

Lašinius supjaustyti vienodo dydžio kubeliais ir paspirginti, tada sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir trumpai kaitinti, kol svogūnai pusiau suminkštės. Sudėti visus likusius priedus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius (pastaruosius galima dėti ir smulkiai sutarkuotus). Uždengus palaikyti dar 2-3 min. ant ugnies. Masę išmaišyti, kuo greičiau sudėti į sausai iškaitintus 0.5 l talpos stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždaryti metaliniais dezinfekuotais dangteliais. Tinka kaip aptepas ant duonos. Kas mėgsta, galima įdėti džiovintų slyvų be kauliukų ir razinų. Šiuos priedus dedant, reikia pakaitinti keletą minučių ilgiau, negu nurodyta anksčiau.

Twitter