500 g. obuolių, 0,5 litro vandens, 0,5 stiklinės cukraus, 4 šaukštai juodųjų serbentų drebučių, vanilės.
Padažui: 0,5 litro pieno, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas bulvių krakmolo, 1 kiaušinis.
Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, atvėsinami ir pridedama juodųjų serbentų drebučių.
Padažui pienas su sviestu ir vanile užvirinamas, supilamas likęs sirupas, bei ištirpdytas šaltame piene krakmolas. Kiek pakaitinus padažas nuimamas nuo ugnies, pravėsinus įplakaams trynysir maišant atšaldomas. Į atšalusį padažą įmaišomas išplaktas baltymas. Obuoliai užpilami padažu ir prieš patiekiant gerai atvėsinami.

Twitter