6 obuoliai,
0,5l vandens,
1/2 stiklinės cukraus,
6 šaukštai juodųjų serbentų drebučių,
vanilės, cukraus.
Padažui: 0,5l pieno,šaukštas sviesto, šaukštas krakmolo, kiaušinis, šaukštelis vanilinio cukraus.

Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išskobiami sėklalizdžiai. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdama ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiaurasamčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, ataušinami ir pridedamajuodųjų serbentų drebučių.
Padažas:
Pienas su sviestu ir vaniliniu cukrumi užvirinamas, supilamas likęs sirupas ir šaltame piene išleistas bulvių krakmolas. Kiek pakaitinus, padažas nukaičiamas, truputį ataušus, įplakamas trynys ir vėsinama maišant. Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų. Į padažą įmaišomas išplaktas baltymas. Obuoliai užpilami padažu ir gerai atvėsinami prieš tiekiant.

Twitter