4 vidutinio dydžio obuoliai,
150g cukraus,
druskos, 120g sviesto,
120g miltų,
Papuošimui:
plaktos grietinėlės,
grietininių ledų.

Obuolius nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išimti sėklalizdžius. Obuolių ketvirčius supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais. Obuolių gabaliukus sumaišyti, įdėti 100g cukraus, duską ir sudėti į kepimui orkaitėje atsparią formą. Iš sviesto ir miltų suformuoti trupinukus, sumaišyti su likusiu cukrumi ir jais apibarstyti obuolių mišinį. Įdėti į prieš tai įkaitintą orkaitę ant antros lentynėlės iš apačios ir kepti 220C apie 30 min. Į stalą patiekti šaltus arba karštus su vaniliniais ledais ir plakta grietinėle.

Twitter