500g obuolių, 60g sviesto,
100g cukraus, 2 kiaušiniai,
40g saldžiųjų migdolų,
2 kartūs migdolai,
pusės citrinos žievelės,
200g juodos duonos džiūvėsėlių,
0,3 l pieno, miltinio cukraus.

Obuolius nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais. Sviestą išsukti iki purumo, dėti cukrų, 2 kiaušinių trynius, kapotus saldžius ir karčius migdolus, nutarkuotas citrinos žieveles. Sutrintus juodos duonos džiūvėsėlius užpilti šiltu pienu ir pamaišyti šakute, kad gerai vienodai sudrėktų. Po to juos sudėti kartu su obuoliais į išsuktą sviestą. Galiausiai sudėti išplaktus baltymus ir viską išmaišyti. Masę supilti į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais išbarstytą apkepo formą ir kepti apie 50-60 min. Iškepusį apkepą apibarstyti miltiniu cukrumi.

Twitter