3 šaukštai sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
po pusę šaukštelio cinamono ir muškato miltelių,
3 stiklinės kapotų obuolių,
ketvirtis stiklinės kapotų riešutų,
1 šaukštelis vanilės estrakto,
druskos pagal skonį.

Ištrinti sviestą su cukrumi. Išplakti kiaušinius. Sumaišyti su sviestu ir cukrumi. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti, supilti muškato ir cinamono miltelius, įberti truputį druskos. Viską gerai išmaišyti. Paskiausiai sudėti kapotus obuolius (kubeliais), riešutus ir vanilę. Paruoštą tešlą sukrėsti į riebalais pateptą kepimo formą. kepti labai karštoje orkaitėje apie 45 min. Patiekti su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.

Twitter