Obuolių saldėsis

6 dideli obuoliai,
2 šaukštai citrinos sunkos,
pusė stiklinės cukraus,
po 1/4 stiklinės miltų ir avižinių dribsnių,
pusė šaukštelio cinamono miltelių,
2 šaukštai sviesto.

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Sumaišyti cukrų, miltus, avižinius dribsnius ir maltą cinamoną. Supjaustytus obuolius pašlakstyti citrinos sunka ir palaikyti uždengus apie 15 min. Apkepo indą patepti sviestu. Lygiai pažerti 1 šaukštą dribsnių mišinio, uždėti vieną eilę obuolių skiltelių ir vėl kartoti. Viršutinius sluoksnis turi būti avižinių dribsnių. Ant viršaus uždėti mažų sviesto gabalėlių. Kepti karštoje orkaitėje apie 40 min. Tinka su vaniliniais ledais.

Twitter

Obuolių saldėsis

8 obuoliai,
1 stiklinė kapotų riešutų,
uogienės, sviesto,
cinamono miltelių,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas miltų,
vanilinio cukraus.

Cukrų ištrinti su kiaušinių tryniais, įmaišyti miltus, vanilinį cukrų ir išplaktus baltymus. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir sustatyti į sviestu pateptą kepimo indą. Vidun įdėti uogienės, sumaišytos su kapotais riešutais bei maltu cinamonu. Užpilti tešlą ir kepti apie 25 min. karštoje orkaitėje.

Twitter