6 porcijoms reikės:
6 didelių žalių obuolių,
kaliaropės, baltojo ridiko ar ropės,
3 morkų,
2 stiebelių saliero,
žaliosios paprikos,
2 pomidorų,
2 l paikštienos sultinio,
3 šaukštų aliejaus,
3 šaukštų miltų,
150 ml grietinės,
šaukšto cukraus,
2-3 šaukštų citrinos sulčių,
druskos, pipirų.

Kaliaropę, morkas, salierą, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais. Sudėti į didelį puodą, įpilkite aliejaus, ir kepinkite 5-6 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, virkite pridengtą 45 minutes. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į sriubą, sumaišykite ir virkite 15 minučių. Miltus sumaišykite su grietine ir pamažu pilkite į sriubą visą laiką maišydama. Užvirkite. Įdėkite cukraus ir įpilkite citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.

Twitter