400g obuolių,
citrinos sulčių,
tarkuotos citrinos žievelės,
250g varškės, 1-2 kiaušiniai,
50g cukraus, 100g graikinių riešutų,
15g manų kruopų,
pusė pakelio kepimo miltelių,
sviesto, vaisių sirupo, džiūvėsėlių.

Obuolius supjaustyti gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Varškę gerai ištrinti, dėti trynius, cukrų, tarkuotos citrinos žievelės, kapotus riešutus, manų kruopas ir kepimo miltelius. Viską sumaišyti su obuoliais ir išplaktais baltymais. Paruoštą masę sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apmėtyti mažais sviesto gabalėliais ir kepti nekarštoje orkaitėje, iki gražiai pagels. Į stalą paduoti, užpylus vaisių sirupu.

Twitter