0,5 kg obuolių, 300g varškės su razinomis,
100g kapotų riešutų,
400g sausainių (iš pakelių ),
4 kiaušinių tryniai,
100g sviesto, 100g cukraus,
pusė citrinos, vaflis.

Obuolius nulupti, supjaustyti vienodomis skiltelėmis ir apvirinti pasaldintame ir parūgštintame vandenyje. Cukrų, sviestą, trynius gerai išsukti, dėti varškę su razinomis, riešutus, citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, taip pat sutrintus sausainius. Masę gerai išmaišyti ir padalyti į dvi dalis. Vieną dalį sudėti į pailgą formą, apačioje padėjus vaflį. Ant viršaus gražiai išdėlioti vieną prie kitos obuolių skilteles ir uždengti antra paliktos masės dalimi. Viršų pabarstyti trintais sausainiais, obuolių grėžinėliais ir vyšniomis.

Twitter