0,5 kg obuolių,
0,5 kg sviesto,
200g obuolių tyrės,
2 kiaušinių tryniai,
0,5 kg sausainių,
riešutų bei kitų mėgstamų prieskonių,
romo.

Obuolius nulupti ir išėmus sėklalizdžius, supjaustyti griežinėliais. Užpylus romo, obuolius palaikyti. Sviestą išsukti iki baltumo. Toliau sukant, po šaukštą dėti obuolių tyrės ir kiaušinių trynius (sviestas ir obuolių tyrė turi būti tos pačios temp.). Dėti trintus riešutus ir sausainius. Viską išmaišyti. Torto formos lanką padėti ant tortui skirto padėklo ir į jį sukrėsti pusę paruoštos masės. Ant jos išdėlioti obuolių griežinėlius pusiau vieną ant kito. Dabar sukrėsti likusią masę ir, sulyginus paviršių, palikti šaltai. Papuošti riešutais, obuolių griežinėliais ir kitais vaisiais.

Twitter