0,5-1kg obuolių,
100g razinų,
80g cukraus,
pakelis malto cinamono,
30g sviesto,
2 šaukštai trintų džiūvesėlių,
250g miltų,
1/4 stiklinės šilto vandens,
50g sviesto, žiupsnelis druskos.

Į nusijotus miltus berti druskos, pilti vandens ie
minkyti tešlą. Suminkius miltus, po truputį pilti ištirpytą sviestą. Ant lentos labai gerai tešlą išminkyti ir palikti 30min. Linine skepetaite pabarstyti miltais ir ant jos iš tešlos iškočioti kuo plonesnį lakštą. Po to jį patepti ištirpytu, bet nekarštu sviestu, apibarstyti trintais džiūvesėliais, vienodai apdėti obuoliais, kurie paruošiami taip: obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti, berti razinas, apibarstyti cinamonu bei cukrumi ir gerai sumaišyti.
Prilaikant skepetaite, tešlą susukti voleliu, galus gerai užspausti ir dėti į skardą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Vyniotiniui iškepus, patepti sviestu ir apibarstyti cukrumi.

Twitter