1 kg žuvies filė,
50 g pieniškų dešrelių,
50 g lašinių,
2 riekelės baltos duonos,
didelis svogūnas,
5 valgomieji šaukštai pieno,
1-2 arbatiniai šaukšteliai kapotų kaparių,
pusė stiklinės smulkiai sukapotų petražolių lapelių,
acto,
druskos,
ketvirtis litro grietinės,
2 kiaušiniai.

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse.Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis.Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu ir druska.Sviestu išteptą formą pridėti žuvies masės.Grietinėlę suplakti su kiaušiniais, atskirai išplakti baltymus.Viską sumaišyti ir gauta mase apipilti žuvies faršą.Dubenį (formą) pašauti į vidutiniškai prikaitintą orkaitę ir kepti 20 min.
Su pyragu patiekti bulvių arba žalių salotų.

Twitter