3 porcijoms reikės:
300g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
500g vištos krūtinėlės filė,
morkos, 100g virto kumpio,
ryšelio petražolių,
4 svogūnų,
po 1/2 žaliosios ir raudonosios paprikos,
2 šaukštų sviesto,
2-3 šaukštų grietinės,
kiaušinio, šaukštelio sezamo,
druskos, pipirų, kario.

Tešlą atšildykite. Vištos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Morką nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Kumpį supjaustykite kubeliais, petražoles – smulkiai, o svogūną – griežinėliais. Papriką išvalykite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Sviestą įkaitinkite, sudėkite mėsą ir keletą min. pakepinkite. Sudėkite supjaustytas daržoves, kumpį ir petražoles ir sumaišykite. Dar truputį viską kartu pakepinkite.Sudėkite grietinę, suplaktą su baltymu, druska, pipirais ir kariu. Viską gerai sumaišykite. Tešlą iškočiokite ir padalykite į 9 kvadratus. Ant kiekvieno kvadrato dėkite po porciją mėsos su daržovėmis. Kvadratų kampus užlenkite į vidų. Viršų patepkite tryniu ir pabarstykite sezamu. Kepkite 20-25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Twitter