0,5 kg miltų, 80g cukraus,
80g margarino ar sviesto, 0,25 l pieno,
30g mielių, truputis druskos,
tarkuotos citrinos žievelės,
100g obuolių ar abrikosų marmelado,
1-1,5 kg obuolių,
100g cukraus, 1g malto cinamono.

Paruošti mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio (iš nurodyto recepte) cukraus ištrinti iki tyrelės, pilti truputį šilto pieno, šaukštą miltų ir gerai išplakus, palikti 5-10 min. šiltai. Į dubenį nusijoti miltus, įpilti paruoštas mieles, šiltą pieną (kuriame prieš tai ištirpinti cukrų ), berti druskos, citrinos žievelės ir tešlą gerai išminkyti. Toliau minkant, po truputį pilti pašildytą margariną ar sviestą ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Apdengti dvigubai sulenktą marle ir pastatyti pusę val. šiltai (tešla neturi labai iškilti ). Po to tešlą dėti į plonai riebalais išteptą apvalią formą, vienodai paskleisti ir padaryti 1-2 aukščio kraštelius. Viršų aptepti marmeladu ir, pradedant nuo kraštų apdėti obuolių skiltelėmis, dedant pusiau vieną ant kitos. Kepti karštoje orkaitėje 30-45 min.
Obuolius pyragui paruošti taip: nuplauti, nulupti odele, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti vienodo dydžio skiltelėmis. Jas apibarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi.

Twitter