150g rūkytos šoninės
100g morkų, 3 pomidorai
70g salierų, 50g porų
100g svogūnų
2 žalios paprikos (300g)
1 geltona paprika (100g)
350g bulvių, 1 šaukštas aliejaus
4 šaukštai naturalaus jogurto
3 šaukštai ryžių
2 skiltelės česnako
5 šakelės petražolių
1 šaukštas smulkintų petražolių
druskos, pipirų

Šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti aliejuje. Svogūną aplupti, supjaustyti kubeliais. Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos stambia tarka. Išvalytas poras supjaustomas plonais griežinėliais. Paprikas nuplauti, išvalyti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Bulvės nuskutamos ir supjaustomos kubeliais. Pomidorus nuplykome, aplupame ir supjaustome kubeliais. Į kepinamą šoninę sudėti svogūną, morkas ir porus, truputi pakepinti. Po to sudedame papriką, 2 min. pakepiname, įpilame 4 stiklines vandens, sudedame prieskonius (išskyrus petražoles) ir užverdame. Ryžius išplauname, sudedame į sriubą kartu su bulvėmis į verdančią sriubą. Įdedame petražolių šakeles ir verdame 15 min. Tada sudedame pomidorus ir verdame dar 7 min. Nulupame česnaką ir sutriname arba labai smulkiai sukapojame, sudedame į sriubą. Iš sriubos išimame petražoles. Sriubą dar galima paskaninti malta paprika. Sriubą supilti į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įdėti po šaukštą jogurto ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Twitter