4 porcijoms reikės:
4 žaliųjų paprikų,
ryšelio petražolių,
150g didelių žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
1 citrinos,
6 šaukštų aliejaus,
1 skilteles česnako,
150g ožkos sūrio,
8 riekelių bandelės,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.

Papriką nuplaukite ir supjaustykite ketvertukais, išvalykite sėklytes ir supjaustykite mažais gabaliukais. Petražoles nuplaukite, nuplėšykite lapelius ir smulkiai supjaustykite. Į dubenėlį sudėkite paprikas, petražoles ir alyvuoges ir pamažu sumaišykite. Išspauskite vienos citrinos sultis ir sumaišykite su aliejumi. Sudėkite sutrintą česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi.Užpilkite ant salotų, sumaišykite ir keletai min. atidėkite. Ožkos sūrį supjaustykite mažais, plonais gabaliukais. Sudėkite ant bandelės riekelių. Pakepinkite elektrinėje kepsninėje ar 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kai sūris aptirps, o riekelės gražiai pagels, išimkite iš orkaitės, sudėkite ant salotų ir iš karto patiekite.

Twitter