600 g jautienos mėsos su kaulais,
1/4 gūžės šviežių kopūstų,
3 bulvės,
2 morkos,
120 g žalių žirnelių,
1 svogūnas,
0.5 poro,
1/4 saliero,
10 pipirų,
1 lauro lapelis,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas sviesto,
1.5 stiklinės pieno arba 1 trynys,
3.5 l vandens.

Išvirti sultinį.Bulves ir kopūstus supjaustyti, išvirti atskirame inde ir nukošus pertrinti per sietelį.Į indą sudėti pertrintas morkas, bulves su kopūstais, pertrintus virtus arba konservuotus žirnelius, užpilti baltu padažu(miltai paspirginti svieste ir atskiesti sultiniu) ir pakaitinti 5 – 10 min.Po to visą masę sudėti į perkoštą sultinį, pridėti sviesto ir užbalinti išplaktu tryniu, sumaišytu su grietine arba pienu.

Twitter