400 g vištienos arba 600 g jaunų viščiukų mėsos,
1 morka, 1/4 saliero, 0,5 svogūno,
3 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto,
1,5 stiklinės pieno, 1 trynys,
3,5 litro vandens.

Iš paukštienos ir prieskoninių daržovių išvirti sultinį, perkošti. Virtą paukštieną be kaulų supiaustyti gabalėliais, sumalti, paskui pagrūsti grūstuvėje ir, palaistant sultiniu, pertrinti per sietelį. pertrintą masę sumaišyti su baltu padažu, pagamintu su paukštienos sultiniu ir, sudėjus į sultinį, pakaitinti, bet neužvirinti. Sriubą užbalinti su druska išplaktu ir sultiniu atskiestu kiaušinio tyrimu.

Prie pertrintos paukštienos sriubos duodami pyrago džiuvesėliai.

Twitter