250 – 300 g. pievagrybių, 3 – 4 pomidorai, 1 obuolys, 1 morka, 3 šaukštai alyvų aliejaus, 1 šaukštas grybų nuoviro, 0,5 citrinos sultys arba 1 šaukštas obuolių sulčių, druskos, cukraus, garstyčių, 1 poras arba 1 mažas svogūnas, krapų, laiškinio česnako arba svogūnų laiškų.

Didesnius pievagrybius supjaustyti, mažesnius perpjausti pusiau arba palikti nepjaustytus. Grybus ištroškinti įdėjus 1 šaukštą alyvų aliejaus, ir ataušinti. Pomidorus ir obuolį supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grybais. Iš likusio aliejaus, sulčių, išsiskyrusių troškinant grybus, ir prieskonių pagaminti padažą Į jį įmaišyti sutarkuotą morką, svogūną arba porą. Mišrainę sumaišyti su padažu. Papuošti žalumynais. Vietoj alyvų aliejaus padažui galima naudoti ir majonezą.

Twitter