4 porcijoms reikės:
250g ilgagrūdžių ryžių,
300g šamo filė,
300g didelių krevečių,
4 šaukštų šviesaus sojų padažo,
juodųjų pipirų,
2 svogūnų, 2 porų,
po 1 raudoną ir geltoną papriką,
3 skiltelių česnako,
2 šaukštų aliejaus,
80g kečupo,
keleto lašelių citrinos sulčių,
2 šaukštelių daržovių sultinio(milteliais).

Ryžius išvirkite. Žuvį supjaustykite pailgais gabaliukais, pašlakstykite sojų padažu ir pagardinkite maltais pipirais. Svogūną nulupkite, porus nuvalykite ir viską supjaustykite griežinėliais. Paprikas nuplaukite, išvalykite sėklas, minkštimą supjaustykite juostelėmis. Česnaką sutrinkite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite žuvį ir krevetes ir pakepinkite. Išimkite kiaurašaukščiu ir padėkite šiltai. Tuose pačiuose riebaluose 10 min. patroškinkite daržoves. Sudėkite ryžius ir kečupą ir sumaišykite. Pagardinkite citrinos sultimis, sultiniu, likusiu sojų padažu ir pipirais. Ant ryžių su daržovėmis dėkite žuvį ir krevetes.

Twitter