4 porcijoms reikės:
200gh ruginės duonos,
150g varškės,
2 šaukštų susmulkintų petražolių lapelių arba krapų,
keleto salotų lapų,
ryšelio svogūno laiškų,
2 maltos paprikos, kalio.

Duoną (geriausia kiek padžiovintą) labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su varške ir petražolėmis(arba krapais). Masę pagardinkite druska ir pipirais. Salotų lapus sudėkite į didelę lėkšę. Svogūnų laiškus supjaustykite. Drėgnomis rankomis iš varškės masės suformuokite nedidelius kukulius. Apvoliokite juos paprikoje, karyje arba svogūnų laiškuose ir dėkite į lėkštę. Lėkštę įdėkite į šaldytuvą, kad kukuliai gerai atšaltų. Varškės kukulius galima apvolioti ir maltuose riešutuose.

Twitter