0.5 kg jautienos,
250 g kiaulienos,
350 g avienos (visa mėsa be kaulų, nurodytuas grynas svoris),
2 l vandens,
svogūnas,
2 morkos,
ketvirtis griežčio (sėtinio),
12 bulvių,
10 kvapiųjų pipirų,
10 juodųjų pipirų,
valgomasis šaukštas druskos,
lauro ir petražolių lapelių.

Supjaustyti nedideliais gabalėliais griežtį, morkas, svogūną.Kaip galima smulkiau supjaustyti mėsą.Į kiaurasamtį arba tinklelį sudėti daržoves, mėsą, lauro lapelius, pipirus ir šutinti garuose, uždengus dangčiu.Ugnis vidutinė.Išvirusią mėsą ir daržoves išimti, o sultinyje virti bulves, supjaustytas strypeliais.Virtą mėsą dar labiau susmulkinti.Morkas, griežčius ir bulves sutrinti.Sultinys tegul lieka.
Visas košes (daržovių, bulvių, mėsos) sumaišyti ir plakti, vis įpilant po truputį sultinio, kol pasidarys putni masė.Pasūdyti pagal skonį.Geriausiai sūdyti ne iš karto, o vis įpilant sultinio ir beplakant.
Viską sukrauti į gilų ir platų dubenį, suformuoti kūgį, į vidurį įdėti sviesto.Visą paviršių, ypač viršutiniąją dalį gausiai aptepti sviestu, ir papuošti petražolėmis.
Šis patiekalas labai vertingas, jį be galo mėgsta vaikai.

Twitter