1 stiklinė miltų,
100 g sviesto,
1 stiklinė vandens,
3-4 kiaušiniai.
Kremui :
180 g sviesto,
125 g cukraus,
100 g pieno,
1 kiaušinis,
1 arbat. šaukštelis prieskonių (vanilinio cukraus, citrinos ar apelsino tarkuotos žievelės).

Vanduo užvirinamas su sviestu.Šiuo karštu skysčiu užplikomi miltai ir intensyviai maišoma, kol tešla atšoka nuo dubenėlio kraštų.Tada po vieną įmušami kiaušiniai.Paruošta tešla neblogai išlaiko formą (būna neperskysta ir nekieta).
Ant riebalais išteptos skardos drėgnu šaukštu kas 5-10 cm sudedami ar konditeriniu švirkštu išspaudžiami plikytiniai.Kepami 20-25 min., kol gražiai iškyla.Į susidariusią tuščią ertmę įspaudžiamas kremas.
Kremui kiaušinis ištrinamas su cukrumi ir užplikomas verdančiu pienu.Dubenėlis su šia mase įstatomas į kitą dubenį su vandeniu ir kaitinama intensyviai maišant, kol sutirštės (neužvirinama).Sutirštėjęs bei atvėsintas kremas ir prieskoniai sukrečiami į išsuktą sviestą.
Plikytinius galima apibarstyti miltiniu cukrumi, aplieti glajumi.Vietoj saldaus kremo į vidų galima dėti įvairių salotų.

Twitter