150-200 g miltų,
120 g margarino,
100 g cukraus,
3 kiaušiniai (maži),
2 tryniai,
2 g sodos ar kepimo miltelių,
1 šaukštas grietinės ar kefyro,
1 arbat. šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės.
Pertepimui :
0.5 stiklinės rūgščios uogienės ar šviežių uogų,
2 citrinos,
2 šaukštai cukraus.
Putoms :
2 baltymai,
120 g miltinio cukraus,
50 g riešutų.

Išsukamas margarinas, į jį supilamas kiaušinių ir cukraus plakinys.Gerai išmaišius, suberiama citrinos žievelė, tirpinta grietinėje ar kefyre soda,miltai.Išsukta tešla sukrečiama į riebalais pateptą nedidelę skardą ar formą.Kepama 25-30 min. Iškeptas plokštainis (karštas) aptepamas uogiene ar uogomis, apdedamas citrinos griežinėliais su cukrumi.Ant viršaus sudedamos paruoštos putos.Joms atšaldyti baltymai išplakami su miltiniu cukrumi ir kapotais riešutais.
Plokštainis su puta džiovinamas orkaitėje dar apie 15 min.Orkaitės durelės turi būti praviros.

Twitter