4 porcijoms reikės:
4 didelių pomidorų,
100g ryžių,
šaukšto aliejaus,
svogūno,
stiklinės grybų sultinio,
100g virto kumpio,
50g fermentinio sūrio,
2 kiaušinių,
6 šakelių mėtų,
šaukšto sviesto,
100g šaldytų žirnelių,
druskos, pipirų,riebalų formai.

Ryžius apkepinkite aliejuje, svogūną nulupkite, sudėkite prie ryžių ir užpilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite 30 min. Kumpį supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite. Mėtas nuplaukite ir susmulkinkite. Ryžius nusunkite, sumaišykite su atšaldytu sviestu ir leiskite ataušti. Įmuškite kiaušinius, sudėkite kumpį, sūrį, žirnelius ir mėtas, pagardinkite druska ir pipirais ir sumaišykite. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų. Prikimškite ryžių įdaru, uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis. Sudėkite į riebalais išteptą formą ir kepkite 15-20 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Twitter