2 šaukštai tirštos pomidorų košės,
2 – 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
1 svogūnas,
0.5 šaukšto miltų,
maltų pipirų,
acto,
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus,
druskos pagal skonį.

Miltus paspirginti aliejuje, kol paraus, pridėti smulkiai supjaustytų svogūnų, pomidorų košės, po to dar paspirginti, atskiesti karštu vandeniu ar sultiniu, išsukti, jei yra supuolusių miltų gumuliukų, pertrinti per sietelį ir, pridėjus druskos, acto, cukraus bei pipirų, pakaitinti, kad užvirtų.Padažas turi būti netirštas.
Šį padažą galima pagaminti ir be miltų.Tada svogūnus paspirginti su aliejumi, pridėti pomidorų košės, dar paspirginti, atskiesti karštu vandeniu, pridėti druskos, acto, cukraus, maltų pipirų, užvirinti ir, kai atvės, pridėti smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų arba krapų lapelių.

Twitter