3 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 2 – 3 arbatiniai šaukšteliai kavos, 0,5 litro pieno, 2 šaukštai apelsunų likerio, 10 g. želatinos, 1 stiklinė grietinėlės.
Papuošimui: Konservuotų kriaušių, citrinos žievelių, 100 g. riešutų, 100 g. miltinio cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos, tarkuoto šokolado, vandens.
Į verdantį pieną supilami kavos milteliai, pakaitinami ir nukošiami. Tryniai ištrinami su cukrumi ir vanilininiu cukrumi, supilama pravėsinta kava ir likeris, ištirpinta karštame vandenyje želatina ir išsukama. Kremui pradėjus stingti, įmaišomi išplakti baltymai ir plakta grietinėlė, supilama į šaltu vandeniu perplautą pudubenį ir padedama šaltai.
Papuošimui konservuota kriaušė supjaustoma plonais griežinėliais, sumalti riešutų baltymai sumaišomi su miltiniu cukrumi, Įpilama tiek vandens, kad susiminkytų tešla ir suformuojamos apvalios, graikinio riešuto dydžio bulvelės. Dalis jų pavoliojama miltiniame cukrujre, dalis – kakavos milteliuose, dalis – tarkuotame šokolade.
Sustingęs kremas išverčiamas į plokščią lėkštę, aplink vainiku sudedamos riešutų bulvelės (iš eilės dedant pagal spalva), o ant kremo vėduokle sudedami kriaušės griežinėliai.

Twitter