500 g baltų pupelių,
3 svogūnai,
2 skiltelės česnako,
2 morkos,
250 g virtos arba baltos dešros,
250 g kiaulienos (galima ir 500 g),
2 šaukštai aliejaus,
petražolės šaknis,
lauro lapelis,
pomidorų tyrės ar kečupo pagal skonį,
3 šaukštai džiūvėsėlių.

Pupeles nakčiai užpilame vandeniu, kitą dieną tame pačiame vandenyje išverdame su petražolės šaknumi ir lauro lapeliu,
nuvarviname.Nuskutame ir ritinėliais supjaustome morką, susmulkiname česnaką ir svogūną.Dešrą supjaustome ritinėliais, mėsą 3 cm kubiukais.Puode pakaitiname aliejų, sudedame mėsą ir dešrą, apkepiname 3 min., įdedame svogūnų ir česnako, labai trumpai pakepiname.Sudedame morkas, įpilame pomidorų tyrės.Troškiname apie valandą.Į kaitrai atsparų indą dedame sluoksniais mėsą ir pupeles, paskutinis sluoksnis – pupelių.Pabarstome džiūvėsėliais, įstatome į orkaitę ir baigiame kepti 220 laipsnių temperatūroje.
Tai vertingas patiekalas pietums ir vakarienei.Prieš patiekdami pabarstome pjaustytais petražolių lapeliais.Prie šito apkepo patiekiame sezoninės mišrainės, pvz., burokėlių.

Twitter