400 g sūdytų ar savo sultyse virtų grybų, 1 svogūnas, 2 – 3 šaukštai sviesto, 2 – 3 šaukštai miltų, 2 stiklinės pieno, 3 – 4 kiaušiniai, druskos, 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių ar tarkuoto sūrio.

Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną ir virinti, kol padažas sutirštės. Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Atsargiai įmaišyti suplaktus iki putų baltymus. Masę sukrėsti į riebalais pateptą formą, apibarstyti maltais džiūvėsėliais ar tarkuotu sūriu ir kepti, kol apkepas paraus. Patiekti karštą tame pačiame inde, kuriame kepė. Pastovėjęs apkepas suslūgsta.
Prie šio apkepo duoti virtų bulvių, tirpinto sviesto ir žalių daržovių salotų.

Twitter