Jums reikės:
200 g minkšto sviesto,
220 g cukraus,
vanilės,
4 kiaušinių,
200 g miltų,
šaukštelio kepimo miltelių,
4–5 obuolių,
smulkintų migdolų arba kitokių riešutų

Pirmiausia labai gerai išmaišykite sviestą, kol jis taps purus. Atidėkite du šaukštus cukraus, o likusį cukrų ir vanilę dėkite į sviestą ir labai gerai išplakite. Tada plakdami po vieną sudėkite kiaušinius ir po truputį suberkite miltus bei kepimo miltelius. Vientisą, purią tešlą supilkite į kepimo skardą (prieš tai skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais arba išklokite kepimo popieriumi) ir išlyginkite. Obuolius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis ir išimkite sėklas. Obuolių nugarėles keletą kartų išilgai įpjaukite. Skilteles nugarėlėmis į viršų vieną šalia kitos įspauskite į tešlą. Viršų pabarstykite likusiu cukrumi ir smulkintais riešutais. Kepkite, kol iškeps.

Twitter