100 gr. mielių;
4 kiaušinių tryniai + 1 kiaušinio patepimui;
5 valg. šaukštai cukraus;
400 gr. išlydyto margarino arba sviesto;
truputis druskos;
300 ml šilto pieno;
3 stiklinės miltų;
uogų džemo (arba kopūstų įdaro, varškės).

(2-3 skardoms)

* Mieles sumaišyti su 2 valg. šaukštais cukraus ir pašildytu pienu. Palikti 15 minučių.
* Išlydyti margariną arba sviestą ir atvėsinti.
* Kiaušinių trynius išplakti su 3 valg. šaukštais cukraus, trupučiu druskos, supilti į kiaušinio ir cukraus plakinį, supilti išbrinkusias mieles, išmaišyti.
* Paeiliui dėti 3 stiklines miltų ir išminkyti iki vientisos masės. Gauname riebią tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
* Imame tešlos po gabalėlį, rankomis padarome blynelį, per vidurį dedame įdaro, užlenkiame.
* Skardą pabarstome miltais, išdėliojame pyragėlius maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito (pakils tešla),
galime patepti kiaušinio plakiniu.
* Kepame karštoje orkaitėje apie 30 min.
Kopūstų įdaro paruošimas:
Šviežią mažą kopūstą susmulkinti. Griežinėliais supjaustyti ropinį svogūną arba porą. Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti kopūstą ir svogūną, pabarstyti “Vegeta”, apkepinti. Atvėsinti.

Twitter