225 g miltų
šaukštas cukraus pudros
druskos
250 g sviesto
500 g gabalėliais pjaustyto ananaso savo sultyse
100 g cukraus
pakelis vanilės
3 kiaušiniai
50 g maltų migdolų
130 g grietinėlės

Ant lentos suberkite 175 g persijotų miltų ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukraus pudrą, druską ir įpilkite 3 šaukštus šalto vandens. Viską sumaišę su dalimi miltų, sudėkite pusę gabaliukais pjaustyto sviesto. Užberkite likusiais miltais ir greitai užminkykite tešlą. 1-2 val. leiskite jai pastovėti. Tešla išklokite 28 cm skersmens tortinę ir sieneles (tešlos sienelė turi būti 2-3 cm aukščio). Dugną subadykite šakute.
Įdaro paruošimas:
Ananasus, gerai nuvarvinę, išdėliokite ant tešlos. Išsukę likusį sviestą, išmaišykite cukrų, vanilinį cukrų ir 3 kiaušinių trynius. Maltus migdolus sumaišykite su likusiais 50 g miltų ir po truputį suberkite į sviestą. Įmaišykite iki purumo išplakta grietinėlę. Iki purumo išplakite ir atsargiai į remą įmaišykite baltymus. Masę sukrėskite ant ananaso gabalėlių. Piraga kepkite 40 – 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 – 200 „C.

Twitter