*Tik SUAUGUSIEMS*

Jums reikės:
Tešlai:
250 g miltų
1/2 stiklinės pieno
30 g mielių
3 šaukštus cukraus
50 g sviesto
2 kiaušinių
vanilinio cukraus
druskos

Punšui:
1/4 stiklinės cukraus
75 ml degtinės
1/2 stiklinės vandens
romo arba migdolų aramato
1/2 citrinos sulčių

Glaistui:
1/2 stiklinės cukraus
2 šaukštai degtinės
romo arba migdolų aramato
citrinos sulčių
šaukštelio lydyto sviesto

Mieles sutrinkite su šaukštu cukraus, įberkite 5 šaukštus miltų ir įpilkite truputį pieno, tada viską sumaišykite ir palikite, kad pakiltų. Sviestą ištrinkite su tryniais ir likusiu cukrumi, supilkite pakilusi raugą ir trindama supilkite pieną ir suberkite miltus. Tešlą maišykite šaukštu. Kai išmaišysite, sudėkite vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir plaktus baltymus. Vėl viską sumaišykite. Apvalią formą su kiauru viduriu ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir supilkite tešlą. Ji turi užpildyti formą iki pusės. Padėkite šiltai, kad tešla pakiltų, tada kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą tešlą subadykite šakute.

Paruoškite punšą:
Vandenį užvirinkite, prieš tai į jį įpilusios cukrų, citrinos sulčių ir kelis lašus aromato. Kai atauš, įpilkite degtinės, sumaišykite ir gausiai apšlaikstykite pyragą.

Pasigaminkite glaistą:
Cukrų sutrinkite su degtine, citrinos sultimis, sviestu ir keliais lašais aromato. Užpilkite ant pyrago.

Twitter