250 g miltų,
1 kiaušinio,
180 ml vandens,
pusės citrinos,
druskos,
200 g sviesto,
1 trynio,
cukraus pudros,
2 obuolių,
100 g džiovintų abrikosų,
100 g razinų,
2 šaukštų kukurūzų dribsnių arba tarkuotų džiūvesėlių,
100 ml grietinės.

Miltus sumaišykite su kiaušiniu, žiupsneliu druskos, vandeniu ir citrinos rūgštimi, suminkykite tešlą.5 min minkykite ir daužykite į stalą, kol atsiras pūslių.Įdarui : supjaustytus obuolius apkepinkite su sviestu, sumaišykite su razinomis, supjaustytais abrikosais, cukrumi, kukurūzų dribsniais ir grietine.Iš abiejų pusių apibarstykite miltais, iškočiokite kuo ploniau, ištempkite į visas puses rankomis, pakišusios jas po blynu.Patepkite 2/3 ištirpdyto sviesto, sudėkite vaisių įdarą ir perlenkite tešlą, kad pyragas atrodytų kaip vyniotinis.Aptepkite ištrintu tryniu, dėkite į riebalais išteptą formą ir kepkite 30 – 40 min 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Twitter