100g miltų
80g margarino
80g cukraus
1 kiaušinis
3 šaukštai grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 stiklinė rūgštaus džemo
2 šaukštai aliejaus skardai patepti
Pupelių masei: 100g pupelių
150g cukraus
migdolų esencijos
Šokoladiniam glajui:150g sviesto
100g cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
1 šaukštas citrinos sulčių

Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėti margariną, grietinę, cukrų, įmušti kiaušinį ir kapoti tol, kol neliks sausų miltų. Suminkyti tešlą, iškočioti ir dėti į riebalais pateptą skardą. Kepti 20-35 min. Iškeptą plokštainį atvėsinti ir aptepti džemu. 12 val. mirkytas pupeles nuvarvinti, užpilti verdančių vandeniu ir virti, kol suminkštės. Atvėsusias pupeles sumalti, ištrinti su cukrumi, įlašinti migdolų esencijos. Šia mase aptepti plokštainį ir palikti, kad sustingtų. Per tą laiką paruošti glajų: ištirpintą sviestą, cukraus pudrą ir kakavą išsukti iki vienalytės masės. Įpilti 2 šaukštus verdančio vandens, truputi citrinos sulčių, išmaišyti ir aptepti plokštainį. Galima apibarstyti migdolų drožlėmis.

Twitter