Jums reikės:
1 kg šviežių špinatų,
3-4 svogūnų laiškų,
100g sviesto,
druskos, pipirų,
4 lakštų šaldytos sluoksniuotos tešlos,
200g fetos sūrio,
2 kiaušinių,
3 šaukštų pieno, aliejaus.

Špinatus nuplaukite ir nuplikykite. Nukoškite ir supjaustykite. Svogūnų laiškus supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite ant mažos ugnies 5 min. Supjaustykite fetos sūrį, sumaišykite su špinatais, susmulkintais krapais ir kiaušiniais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Minkštą sviestą suplakite su pienu. Išdėliokite tešlos lakštus ir patepkite juos sviestu su pienu. Vieną lakštą įdėkite į kvadratinę formą (20 x20 cm),išklotą sviestiniu popieriumi. Kitą lakštą – į kitą formą. Ant abiejų dėkite špinatų įdaro. Uždenkite kitais lakštais. Delnais suformuokite du volelius ir jais apklijuokite pyrago kraštus. Pyrago viršų supjaustykite kvadratėliais ir aptepkite kiaušiniu su pienu. Kepkite maždaug 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Twitter