250 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
300 g cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
druskos
4 kiaušiniai
150 g sviesto
200 ml grietinėlės
750 g varškės
4 šaukštai citrinos sulčių
50 g krakmolo
250 g konservuotų vyšnių be kauliukų

1. Užmaišykite tešlą iš 150 g miltų, kepimo miltelių, 75 g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 1 kiaušinio ir 75 g minkšto sviesto. Tešlą iškočiokite skritulio formos ir išklokite ja išardomą kepimo formą, prieš tai ištepusios riebalais. Tešla turi padengti ne tik kepimo formos dugną, bet ir kraštus – padaromas savotiškas bortelis. Kad kepdama tešla nesutrūkinėtų, prieš dėdamos į orkaitę subadykite ją šakute. Kepkite 200° karštumo orkaitėje 10 minučių ir išimkite.
2. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170°. Įdarui 3 kiaušinių trynius rūpestingai atskirkite nuo baltymų. Baltymus ir trynius išplakite atskirai. Trynius sumaišykite su varške, 150 g cukraus, citrinos sultimis ir krakmolu. Vyšnias nuvarvinkite ant kiaurasamčio ir sudėkite kartu su išplaktais baltymais ir grietinėle. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant apkepusio pagrindo.
3. Trupiniams sumaišykite 100 g miltų su 75 g cukraus, 1 pakeliu vanilinio cukraus ir 75 g sviesto. Gautais trupiniais lygiai apibarstykite pyrago viršų.
4. Pyragas kepamas apie valandą 170° karštumo orkaitėje. Jeigu trupiniai pyrago viršuje imtų tamsėti, apdenkite pyragą folija ir kepkite toliau. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant specialių grotelių.

Twitter