12 pyragėlių reikės:
300g kapotos tešlos,(gali būti šaldyta),
400g rūgštesnių obuolių,
100ml obuolių vyno,
4 šaukštų cukraus,
šaukštelio vanilinio cukraus ,
3/4 šaukštelio cinamono,
2 gvazdikėlių,
1 baltymo,
1 šaukšto kalvadoso,
trupu2io miltų,
migdolų drožlių.

Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, iškočiokite ir iš jos išpjaukite 12 kvadratinių lopinėlių. Obuolius nulupkite ir minkštimą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su vynu, cinamonu, 3 šaukštais cukraus ir vaniliniu cukrumi bei gvazdikėliais. Masę troškinkite uždengtą maždaug 10 min. Nuimkite dangtelį ir kambario temperatūroje leiskite atšalti, išimkite gvazdikėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Ant kiekvieno lopinėlio dėkite po porciją obuolių masės ir užlankstykite kraštus. Kepimo formą perskalaukite šaltu vandeniu, sudėkite ant jos pyragėlius, viršų subadykite šakute. Baltymą suplakite su kalvadosu, sumaišykite su likusiu cukrumi ir migdolų drožlėmis ir šia mase patepkite pyragėlius. Kepkite 15-20 min., kol gražiai pageltonuos.

Twitter