0,5 kg miltų, 30 g mielių, stiklinė vandens, šaukštas cukraus, žiupsnelis druskos

Pašildytą vandenį supilti į dubenį. Mieles ištrinti su cukrumi, kol pasidarys tyrelė. Ją supilti į vandenį, suberti pusę visų miltų ir išmaišyti. Paviršių storai apibarstyti miltais ir uždengus padėti šiltoje vietoje, kad tešta pakiltų.
Po 2-3 valandų, kai tešla nuslūgsta, suberti likusius miltus, druską ir išmaišyti. Tešlą minkyti tol, kol nelips prie rankų ir joje atsiras pūslelių. Tada vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą išminkyti, iškočioti 1-1,5 cm storio lakštais ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėti įdaro (grybų, obuolių arba morkų), sulenkti pusiau ir gerai apspaudyti kraštus. Pyragėlius kepti vidutinio karštumo orkaitėje. (20-25 pyragėliai).
Džiovintų grybų įdaras: 50 g džiovintų grybų, svogūnas, šaukštas aliejaus.
Grybus nuplauti, užpilti virintu vandeniu ir palikti per naktį. Kitą dieną išvirti tame pačiame vandenyje, kuriame mirko, nuvarvinti, supjaustyti kubeliais ir kartu su grybais pakepinti aliejuje.
Obuolių įdaras: 4 vidutinio dydžio obuliai, 50 g cukraus, truputis cinamono.
Obuolius nuplauti, nulupti, išimti sėklalizdžius, plonai supjaustyti ir sumaišyti su cukrumi bei cinamonu.
Morkų įdaras: 2 vidutinio dydžio morkos (250 g), 100 g cukraus, cinamono, aliejaus.
Morkas nuplauti, išvirti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Įberti cinamono, cukraus, įpilti aliejaus ir truputį patroškinti.

Twitter