4 porcijoms reikės:
1kg raudonųjų kopūstų,
4 stiebelių čiobrelių,
1 svogūno,
5 šaukštus aliejaus,
150ml obuolių acto,
druskos, pipirų, cukraus,
500g saulėgražų sėklų,
1/2 ryšelio laiškinių svogūnų,
200g brinzos,
2 obuolių.

Kopūstus susmulkinkite. Nuskabykite čiobrelių lapelius, supjaustykite svogūnus. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, jame pakepinkite svogūnus. Užpilkite acto, likusį aliejų ir 100ml vandens. Sudėkite čiobrelius ir užvirkite. Užpilkite ant kopūstų. Kopūstus pagardinkite druska , pipirais ir cukrumi, gerai sumaišykite ir palikite 2 val. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite saulėgrąžas. Supjaustykite svogūno laiškus, smulkiai sutrupinkite brinzą. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išvalykite sėklytes ir dar pasmulkinkite mažesniais griežinėliais. Paruoštus komponentus sumaišykite su kopūstais, papuoškite čiobreliais

Twitter