10 kg kopūstų
3 kg morkų
2 kg paprikos
250 g druskos
10 g cukraus
ryšulėlis petražolių
15 g lauro lapų
pipirų žirneliais

Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopūstus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas. Paprikas supjaustyti šiaudeliais ir susmulkinti petražoles. Supjaustytus kopūstus dėti į indą sluoksniais: kopūstai – paprika – morkos – truputi pabarstyti druska ir cukrumi – truputi lauro lapų ir pipirų žirneliais – kopūstai – paprika – morkos -… Padėjus kiekvieną sluoksnį kopūstų reikia su medine piestele sutrombuoti. Kai surūgsta galima sudėti į stiklainius ir pastatyti šaltai.

Twitter